OVER MIJ

Mijn naam is Jessica Wiekeraad. Ik ben getrouwd met Dylan en samen hebben wij 2 kinderen.
Ik ben de oprichtster van Jessica Coacht en JICC Academy.

Een aantal jaar geleden ben ik begonnen met Jes I Can Coaching Kindercoaching om kinderen te begeleiding naar een zelfverzekerde toekomst. Ik leer ze hun eigen pad te volgen in plaats die van een ander.

Al snel kwam ik er achter dat mijn passie nog meer ligt bij de moeders. Ik wil ze inspireren met mijn levenslessen en dus als ervaringsdeskundige en professional leren hoe het zelf aan te kunnen pakken. Vandaar heb ik mijn naam aangepast om te laten zien dat de aanpak echt anders is. En coach ik nu vanuit de naam Jessica Coacht.

De JICC Academy is mijn online platform. Hier vindt je mijn online programma’s en gratis weggevers voor moeders. Deze is eigenlijk ontstaan door de corona periode. Niks was meer offline en wilde ik nog wel steeds graag de moeders bereiken.

Waarom moeilijk doen als het samen kan

Vroeger was ik echt als een kameleon

Ik kleurde altijd mee naar iedere situatie en volgens elk wenselijk gedrag. Dit was op mijn werk, in mijn relatie en ook zeker met de kinderen. Het was niet zo dat ik altijd iedereen zijn zin gaf. Nee, ik kleurde naar wat de omgeving van mij en van ons verwachtte. Het voelde toen alsof het zo hoorde, met alle tegenslagen die daarbij horen.
Ik verbeelde me verwachtingen van anderen en zorgde ervoor dat die uitkwamen.
Bijvoorbeeld op verjaardagen, iedereen een handje geven. Volop wenselijk gedrag van ons hele gezin. Maar ik zag de houding van de kinderen, niet fijn, zoveel aandacht. Ik herkende het gedrag, maar erkende het niet. Want wat dan? Wat moet ik er dan mee? Wat kan ik er mee? En stel je voor als ik daar op in ga, wat zal de omgeving er dan van vinden.
Altijd zoeken naar de juiste balans en het uiteindelijk toch verliezen… de kinderen verliezen, mezelf verliezen.

Nu, inmiddels met een goed gevulde rugzak, leven we volgens ons plan. Herkennen, erkennen, communicatie, acceptatie en loslaten. Dit altijd met respect naar elkaar toe. Wij kijken niet naar labels, we hebben het over onze eigenaardigheden. Want die hebben we namelijk echt allemaal.
Een behoorlijke wandeling was dit wel. Met zeker mooie uitzichten, maar ook veel diepe dalen. Wij doen het samen. Iedere dag opnieuw. Aanvoelen, bespreken om vervolgens los te laten.
Ik ben nog steeds een kameleon. Maar ik straal alleen nog in mijn eigen kleuren. En dat laat ik ook de ander toe.

Jessica met hond

Herken jij dit?

 • verwachting wordt teleurstelling
 • ze horen je wel, maar luisteren niet
 • ze nemen een loopje met je
 • ik kan het niet loslaten
 • hoor ik er nog wel bij

Wil jij ook?

 • meer bewustzijn
 • meer loslaten of anders vasthouden
 • betere communicatie
 • volle 100% achter jouw keuzes staan
 • meer verbinding met jezelf, je kinderen en anderen
 • meer positieve ervaringen

Inmiddels heb ik de juiste balans gevonden. Hoef ik me niet meer voor een ander aan te passen en schitter ik in alleen nog mijn eigen kleuren. Net als de anderen om mij heen.

Laten we dan eens sparren en plan een gratis MOMentje voor jezelf.

Ben je nieuwsgierig wat ik voor jou kan betekenen als moeder?
En ben je niet bang voor de transformatie van je gezin?
Plan dan een sparsessie in en ontmoet mij. Ik heb je mooie lessen te vertellen.

Wil jij nou ook zo graag dat het lukt? Maar hoe?

Sparren online aan de keukentafel?
Mail me je fijnste dag en ik zie je dan.