In een wereld waar diagnoses zoals autisme, ADD/ADHD, depressie en noem maar op vaak de focus van gesprekken zijn, is het ook belangrijk om verder te kijken dan de labels.

Wanneer je kind een diagnose krijgt kan het voelen alsof je wereld even stilstaat. Het kan uitdagend zijn om voorbij de diagnose te kijken en de unieke talenten van je kind te zien. Toch is het juist in deze pittige situaties dat jouw kracht en liefde het verschil kunnen maken.

In die voor mij niet draaiende wereld was het een zoektocht om in mijn eigen kracht te blijven. Naast om voor iedereen te zorgen en continue in moeilijke situaties gegooid te worden bleef het lastig om overeind te blijven.
Tot Human Design op mijn pad kwam. Het gaf mij zoveel verheldering, alleen al in het feit dat ik de controle wilde houden en hier ook zo goed in was. Dit blijkt namelijk mijn Zonnepoort. Deze staat voor je talent en ben ik dus een ster in het controle houden van alles om me heen. Dit was in die tijd wel mijn ontzettende grote valkuil. Ik probeerde een controle te houden over iets wat niet van mij was. En daar ging ik dus, iedere keer onderuit. Want hoe harder ik trok, de situaties ontstonden toch.
Maar maskertje op en door…

Nu ik steeds meer bekend raak met Human Design en dus ook die van de rest van het gezin, ligt de focus veel meer op de talenten. Waar zijn we goed in en hoe kunnen we dit het beste inzetten zonder te verzuipen.

Door middel van Human Design kun je leren hoe je je kinderen kunt helpen hun talent te ontdekken en te ontwikkelen, zelfs in de meest pittige situaties. Human Design is hiervoor echt een waardevolle tool. Het biedt inzicht in de unieke bijsluiter van je kinderen, waardoor je beter gaat begrijpen waar je kinderen energie van krijgen en hoe ze deze energie het beste kunnen inzetten.

Het proces van het inzetten van Human Design richt zich op het creëren van een ondersteunende omgeving waarin kinderen zich veilig voelen om zichzelf te zijn en hun eigen pad te volgen. Dit helpt niet alleen bij het omgaan met dagelijkse uitdagingen, maar ook bij het opbouwen van zelfvertrouwen en eigenwaarde.

Het opvoeden van een kind met een bepaalde behoefte vraagt om geduld, liefde en toewijding. Maar het biedt ook de mogelijkheid om hun sterke punten te ontdekken en te vieren. Jouw rol als moeder (en vader) is onmisbaar in het begeleiden van je kind door de uitdagingen heen en het vinden van hun eigen weg.
In plaats van te focussen op beperkingen, verschuif je de aandacht naar mogelijkheden en groei. Human Design geeft jou als moeder de tools en het vertrouwen om je kinderen te begeleiden in het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten.
Naast het inzetten van Human Design en de praktische strategieën, ben ik ook opzoek gegaan naar emotionele ondersteuning. En dit bleek zo makkelijk nog niet. Door mijn controle, uithoudingsvermogen en dat mooie masker van die relaxte moeder, werd het niet goed gezien. Er speelde wel iets daar, maar dat had die moeder best onder controle.
Mijn advies; laat dat masker eens zakken. Er zijn zoveel moeders met issues al dan niet hetzelfde. Maar luisteren naar elkaar kan al zo enorm verlichten.

Wil je graag je verhaal delen, maar heb je zo snel niet iemand om je heen. Schroom niet en schiet in mijn email. Dat kan gewoon hier op de website of via mijn DM op Instagram.

Ik zie je.