Young and Mindful

Afbeelding header Jessica

Jongeren hebben al van zichzelf de neiging om mindful te zijn. Ze staan meer open voor verschillende prikkels, oordelen minder en hebben meer de neiging om te ontdekken.
Toch is er in deze tijd meer behoefte aan zelfbewustzijn dan ooit.

Mindfulness, wat is dat nou eigenlijk?
Puur en open bewustzijn die vrij is van veroordelingen. Letterlijk met beide voeten op de grond. Je lekker in je lijf voelen, ondanks de problemen die rondom jou bestaan.

Overal om ons heen worden onze jongeren beinvloed door groepjes op school, via de sportclub en wat dacht je van alle social media?
Vanaf alle kanten worden er verwachtingen opgelegd. Bewust, maar ook zeker onbewust. Daar zijn wij als ouder ook schuldig aan. Bedenk maar eens welke verwachtingen jij hebt van je kind die misschien niet makkelijk haalbaar zijn. En als jouw kind hier gevoelig voor is kan het zichzelf best vaak in moeilijke situatie neerzetten. Wat als de verwachtingen te hoog gegrepen zijn, of gewoonweg te veel worden?

 

 

Als je wacht met gelukkig zijn totdat alle problemen zijn opgelost,
kun je blijven wachten.

De kern van Mindfulness is dat we ons vaak laten meeslepen door gevoelens en gedachtes over het verleden of voor in de toekomst. Of wat er nu anders zou moeten zijn. Daardoor verliezen we de aandacht voor wat er nu speelt. Hierdoor beleven we onze directe omgeveing minder intens, omdat we in gedachte steeds ergens anders zijn.
In dit traject gaan we aan slag met onze aandacht te verleggen. Meer bewuste aandacht voor wat er nu is. Beseffen dat we niet mee hoeven te gaan in de dramatiek van onze problemen. Leren dat er altijd een keuze is.

Wat zou er veranderen aan je dochter als:

* ze meer bewust is van wat werkelijk telt
* ze minder negatief naar haar problemen kijkt
* ze makkelijker bewust gaat communiceren
* ze meer gaat luisteren naar haar eigen grenzen
* ze meer haar eigen normen en waarden gaat ontwikkelen

 

Een verbetere versie van zichzelf bestaat niet. Alles zit er al in, maar het moet gewoon ontdekt worden.

Traject van 3 sessies
voor jonge dames 12 – 16 jaar

Tijdens het hele traject ben ik via Whatsapp te bereiken voor de dames. Op deze manier kan ik ze nog meer sturing geven in de dagelijkse situaties en kunnen er direct andere stappen worden ondernomen.

€ 297,00 

Locatie is Kerklaan 48 Nieuwerkerk aan den IJssel.

 

Op de wachtlijst? Mail naar welkom@jessicacoacht.nl

Er is plek voor 4 dames, dus wees er snel bij.